Mainos
Mainos

TT:n Huttunen uskoo euron myönteisiin vaikutuksiin

Teollisuuden ja työnantajain keskusliiton TT:n osastopäällikkö Juhani Huttunen arvioi, että yhteiseen valuuttaan euroon siirtymisellä olisi todennäköisesti vain myönteisiä vaikutuksia suomalaisyritysten rahoitukseen.

-Valtavia, yhtenäisiä euromääräisiä pääomamarkkinoita voivat hyödyntää eritoten suuret yritykset. Myös pk-yritykset hyötyvät niistä ainakin välillisesti. Valuuttariskien poistumisesta suuresta osasta ulkomaankauppaa hyötyvät taas pk-yritykset suhteellisesti enemmän kuin suuret yritykset, sanoi Huttunen keskiviikkona Kuopiossa.

Huttusen mukaan Suomi on markkinoiden mielestä monessa suhteessa jo nyt Emussa ja ensi vuoden vapun jälkeen vielä tiiviimmin. Tuolloin valitaan ensimmäisenä Emuun osallistuvat maat ja kiinnitetään maiden väliset valuuttakurssit. Huttusen mukaan on todennäköistä, että näiden Emu-maiden korot jo tuolloin muodostuvat kutakuinkin samoiksi. Huttunen arvioi rahoittajien välisen kilpailun kiristyvän ja pankkifuusioita syntyvän yli rajojen.

-Pk-yritykselle kotipankki on kuitenkin edelleen keskeisen tärkeä, myös informaation antajana. Ei kannata juosta jokaisen tarjouksen perässä, mutta kotipankin palvelujen kilpailukykyisyys on tietysti säännöllisesti testattava.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme