Mainos
Mainos

TT:n suhdannebarometri: Teollisuuden näkymät ennallaan

TT:n suhdannebarometrin mukaan teollisuusyritykset suhtautuvat optimistisesti tulevaan, vaikka alkukesä sujuikin odotettua heikommin.

TT - Teollisuus ja Työnantajat

Teollisuuden ja työnantajien, TT:n, suhdannebarometrin mukaan teollisuuden suhdannenäkymien paranemista loppuvuonna odotti 13 prosenttia yritysjohtajista ja heikkenemistä 14 prosenttia. Suurin osa eli 73 prosenttia arvioi suhdanteiden pysyvän lähikuukausina ennallaan.

Teollisuusyritysten tuotanto- ja vientiodotukset ovat myönteiset, ja uusia tilauksia uskotaan saatavan heinä-syyskuussa alkukesää runsaammin. Tuotteiden hintojen arvioidaan kuitenkin jatkavan laskuaan ja myös työntekijöiden määrän arvioidaan lähiaikoina yhä vähenevän.

Kuitenkin epätietoisuus vero- ja rakenneratkaisuista vaikuttaa yritysten päätöksiin ottaa uusia työntekijöitä ja sijoituksiin.

Alkukesä sujui yrityksissä ennustettua heikommin. Tuotanto, vienti ja työvoima supistuivat arvioitua enemmän ja tehtaista vain 56 prosenttia pyöri täysillä. Huhtikuussa luku oli 59 prosenttia.

Osastopäällikkö Pekka Tsupari Teollisuuden ja työnantajain keskusliitosta uskoo kuitenkin, että ainoa suunta teollisuuden alalla on nyt vain ylöspäin.
(MTV3)

(Talousuutiset 07.08.2003).

(Kymmenen uutiset 07.08.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme