Mainos
Mainos

Tukholman ja Kööpenhaminan pörssit yhteiseen kaupankäyntiin

Tukholman ja Kööpenhaminan pörssit siirtyvät tällä viikolla yhteiseen sähköiseen kaupankäyntijärjestelmään. Tukholma ja Kööpenhamina tekevät historiaa, sillä ne ovat ensimmäiset kansalliset pörssit, jotka liittyvät yhteiseen kaupankäyntijärjestelmään.

Norex-järjestelmässä välittäjä voi ilman merkittäviä lisäkustannuksia tehdä kauppaa lähes 530 yrityksen osakkeilla, jotka on listattu Tukholman ja Kööpenhaminan pörsseissä.

-Norexin avulla voimme kasvattaa kokoamme sekä tarjota useampia tuotteita kuin silloin, kun toimimme pelkästään omillamme,Carl-Johan Högbom Tukholman pörssistä sanoo.

Nordic Exchanges eli Norex toimii yhteisenä kaupankäyntijärjestelmänä kesäkuun yhdennestätoista päivästä alkaen. Etenkin tanskalaiset odottavat järjestelmän käyttöönottoa, sillä Kööpenhaminan pörssillä on mennyt kuluvana vuonna varsin huonosti. Yhteistyön toivotaan piristävän pörssiä.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme