Mainos
Mainos

Tukkien ylihinnat huolestuttavat

Puu- ja erityisalojen liitto on huolissaan sahatukkien ylikorkeasta hinnasta ja valmiin sahatavaran hintojen romahtamisesta.

Liiton sihteerin Lauri Ainaston mukaan tukkien ylihinnoittelu on vienyt pohjan sahauksen kannattavuudelta. -Tilanne pahenee lisäksi koko ajan ja aiheuttaa ennen pitkää työntekijöiden lomautuksia ja jopa irtisanomisia, Ainasto varoitti tiistaina Helsingissä.

-Nyt tarvitaankin metsänomistajien etujärjestöiltä selkeitä viestejä metsänmyyjille toimenpiteistä, joilla tilanne saadaan hallintaan, hän vaati. Metsänomistajien tulisi hänen mielestä asettaa rahavaatimustensa painopiste sahatukkien sijasta kuitupuulle. Ainasto ennusti, että pitemmällä aikavälillä nykymeno aiheuttaa tilanteen, jossa sahatukkien hinnat laskevat rajusti, ja metsänomistajille tulee "pää vetävän käteen".

-Sahateollisuudessa kamppailu markkinaosuuksista periaatteella maksoi mitä maksoi johtaa itsenäiset sahat kannattavuuskriisiin, joka voi aikaansaada laman ja paljon työttömyyttä, hän arvioi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme