Mainos
Mainos

Tulli: Suomen vienti EU-maihin selvässä nousussa

Suomen tavaraviennin arvo kasvoi heinäkuussa 20 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta ja oli lähes 4,7 miljardia euroa, kertoo Tulli. Sen ennakkotilastojen mukaan viennin arvo tammi-heinäkuussa nousi 16 prosenttia vuoden takaisesta.

Tuonti oli heinäkuussa liki 5 miljardia ja nousi vuoden alusta 14 prosentilla viime vuoteen verrattuna.

Tuonnissa kasvu oli erityisen huomattavaa malmien ja rikasteiden, metallien sekä öljyjalosteiden kohdalla.

Vienti EU-maihin kasvoi tammi-heinäkuussa 17 prosenttia ja EU:n ulkopuolelle 14 prosenttia. Viennin arvon kasvu oli peräisin muun muassa henkilöautojen ja öljyjalosteiden viennin kasvusta.

Tärkeimpien vientikohteiden joukossa oli muun muassa Alankomaat, jonne vietiin esimerkiksi heinäkuussa kaksi yhteensä 89 miljoonan euron arvoista lastialusta. Maltalle vietiin 50 miljoonan euron arvoinen purjevene.

Kauppataseen alijäämää kertyi tammi-heinäkuussa 1,2 miljardia euroa. 


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot