Mainos
Mainos

Tulli: Vienti laski kolme prosenttia lokakuussa - kauppatase ylijäämäinen

Suomen tavaraviennin arvo laski Tullin ulkomaankaupan ennakkotilaston mukaan kolme prosenttia lokakuussa.

Vienti oli arvoltaan lähes 5,1 miljardia euroa. Tuonti laski kuusi prosenttia vuoden takaisesta ja oli arvoltaan lähes viisi miljardia euroa.

Tammi-lokakuun yhteenlaskettu vienti pysyi edellisvuoden tasolla. Vastaavasti yhteenlaskettu tuonti vuoden alusta laski kaksi prosenttia viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta.

Kauppatase nousi lokakuussa 110 miljoonaa euroa ylijäämäiseksi, kun se vuosi sitten lokakuussa jäi 55 miljoonaa euroa alijäämäiseksi. Tammi-lokakuussa kauppataseen alijäämää on kertynyt 1,3 miljardia euroa.

Sekä viennin että tuonnin laskussa suurin nimittäjä oli öljyn hinta. Kokonaisviennin arvon laskuun lokakuussa vaikutti eniten öljytuotteiden viennin väheneminen ja tuonnin arvon vähenemiseen öljyn tuonnin lasku.

Maittain vienti EU-maihin laski lokakuussa kaksi prosenttia lokakuussa ja vienti EU-maiden ulkopuolelle neljä prosenttia. Vienti kasvoi Saksaan, Alankomaihin ja Norjaan. Vienti Ruotsiin, Venäjälle ja Yhdysvaltoihin väheni.

Tuonti kasvoi Saksasta, Alankomaista ja Yhdysvalloista. Tuonnissa laskua oli eniten Venäjältä. Myös tuonti Ruotsista ja Kiinasta väheni.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot