Mainos
Mainos

Tulospalkkaus nostaa työn tuottavuutta

Tulospalkkaus nostaa työn tuottavuutta enemmän kuin palkkoja. Tekesin ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan selvityksen mukaan tulospalkkaukseen osallistuvien ansiot ovat keskimäärin 5-10 prosenttia suuremmat kuin muilla, mutta työn tuottavuus kasvaa enemmän kuin palkat.

Koulutetut, tutkimus- ja kehitystehtävissä työskentelevät, toimihenkilöt ja miehet saavat muita useammin tulospalkkaa. Pari vuotta sitten 62 prosenttia tutkimus- ja kehitystehtävissä olevista sai tulospalkkaa, kun vastaava osuus muilla oli 39 prosenttia.

Tulospalkkaus on kaiken kaikkiaan yleistynyt viime vuosina kaikilla työntekijöillä, sillä vuonna 1997 tulospalkkauksen piirissä oli neljännes työntekijöistä ja vuonna 2000 jo kolmannes. Kone- ja laiteinvestoinnit lisäävät muiden kuin akateemisesti koulutettujen työntekijöiden todennäköisyyttä tulospalkkauksen käyttöönotolle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme