Mainos
Mainos

Tulosvaroittajat romahtivat Helsingin pörssissä

Helsingin pörssin alkuviikon nousuputki katkesi tänään, kun tulosvaroittajat Outokumpu ja UPM rojahtivat roimasti alaspäin.

Kummankin yhtiön osakkeet halpenivat noin yhdeksän prosenttia, Outokumpu 7,95:een ja UPM 9,53 euroon.

UPM:n synkistely heijastui myös toiseen metsäjättiin Stora Ensoon, jonka R-osake tipahti viisi prosenttia alaspäin 5,85 euroon. M-Realin vaihdetumpi B-osake laski samoin viisi prosenttia 0,93 euroon.

Vaihtokärki oli muutenkin pääosin laskussa. Nokia painui 0,3 prosenttia alaspäin 11,73 euroon.

OMXH-yleisindeksi laski 0,86 prosenttia 5530,10 pisteeseen ja vaihtoa kertyi vajaat 560 miljoonaa euroa.

Laskupörssissä vastavirtaan ponnisteli energiayhtiö Fortum, jonka osake kallistui kolmisen prosenttia 14,50 euroon. Sen lisäksi eniten vaihdetuista pieneen nousuun ylsivät Finnair ja Metso.

Finanssisektori oli muun Euroopan tavoin laskussa myös Helsingissä. Nordean osake laski nelisen prosenttia 5,84 euroon ja Sampo vajaat kaksi prosenttia 13,20 euroon.

Kurssit painuivat laskuun myös muualla Euroopassa. New Yorkissa sekä Dow Jones- että Nasdaq-indeksit olivat Helsingin pörssin sulkeutumisen jälkeen niukassa, noin 0,3 prosentin laskussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme