Mainos

Tulot kasvoivat eniten Etelä-Suomessa

Tulot ovat kasvaneet eniten Uudellamaalla ja Ahvenanmaalla. Tilastokeskuksen selvityksen mukaan uusmaalaisten tulot kasvoivat vuonna -99 kymmenen prosenttia ja ahvenanmaalaisten tulot lähes yhdeksän prosenttia. Tulot tulonsaajaa kohden olivat Uudellamaalla keskimäärin 134 000 markkaa vuodessa. Maan alhaisimman tulon maakunnassa - Kainussa - tulot olivat noin 82 000 markkaa vuodessa. Alhaisten tulojen alueita ovat myös Pohjois-Karjala ja Savo. Kunnista Kauniainen pitää edelleen ykkössijaa: siellä ansaittiin keskimäärin 255 00 markkaa vuodessa.

Etelä-Suomessa tienaa paremmin kuin pohjoisessa.


Yksityishenkilöiden keräämä veronalaisten tulojen potti kasvoi vuonna 1999 kaikkiaan 443 miljardiin markkaan, jossa on lisäystä vuotta aiemmasta seitsemän prosenttia. Ansiotulojen osuus oli 404 miljardia ja pääomatulojen 39 miljardia markkaa.

Tilastokeskuksen vuoden 1999 tulo- ja varallisuustilaston mukaan pääomatulot kasvoivat selvästi ansiotuloja enemmän. Pääomatulojen osuus lisääntyi 30 prosenttia, kun ansiotulot kasvoivat 5,2 prosenttia. Keskimääräistä suurempiin veronalaisiin tuloihin pääsivät Uudenmaan, Itä-Uudenmaan ja Ahvenanmaan asukkaat. Eniten eli 10 prosenttia kasvoivat uusmaalaisten tulot, ahvenanmaalaisten tulot lisääntyivät 8,8 prosenttia edellisvuodesta. Tulot olivat alhaisimmat Kainuussa, Etelä-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Näissä maakunnissa tulot jäivät alle 85 000 markkaan tulonsaajaa kohti. Eniten pääomatuloja saivat ahvenanmaalaiset, joiden veronalaisista tuloista 18 prosenttia oli pääomatuloja.

Vähiten pääomatuloja saivat Kainuun ja Lapin tulonsaajat, joilla pääomatulojen osuus jäi viiteen prosenttiin. Palkkatuloja saivat eniten uusmaalaiset ja itäuusmaalaiset, kun taas yrittäjätulojen osuus oli suurin Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla. Parhaimmat tulot olivat Kauniaisissa, 255 340 markkaa, kun Iniössä tulot jäivät 60 690 markkaan tulonsaajaa kohti.

(STT)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot