Mainos
Mainos

Tutkija: Uusi luokitus ei hetkauta Nokian toimintaa

Luottoluokittaja Fitch pudotti tänään Nokian luottoluokituksen roskalainaluokkaan.

Nokian luottoluokituksen alentamisella ei ole tällä hetkellä Nokian toiminnalle suurempaa merkitystä, arvioi Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tutkija Timo Seppälä.

– Nokian kassassa on rahaa ja toistaiseksi tällä rahalla tullaan pärjäämään, Seppälä sanoo.

Tutkijan mukaan myöskään näköpiirissä ei ole sellaista tilannetta, että yhtiön kassa sulaisi ja ulkopuoliselle rahoitukselle tulisi tarvetta. Tällaisessa tilanteessa luokituksen merkitys korostuisi.

– Huolestumisen aihetta ei ole. Tämä johtuu muun muassa siitä, että Nokia on hoitanut logistisen ketjunsa rahoituksen niin, että siihen ei hirveästi omia pääomia sitoudu. Lisäksi odotettavaa on, että Nokian kassavirta muuttuu positiiviseksi vuoden kolmannella ja neljännellä neljänneksellä, Seppälä arvioi.

Myös luottoluokittaja Moody's laski viime viikolla Nokian luottoluokitusta. Seppälän mukaan vastaavia uutisia saattaa tulla vielä lisääkin.

– Niin kauan, kun Nokia menee myynnillisesti alaspäin, tämäntyyppisiä asioita saattaa tulla matkan varrella lisää, Seppälä pohtii.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme