Mainos
Mainos

Tutkimuksessa kannustetaan paikallisiin palkankorotuksiin

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen ja Palkansaajien tutkimuslaitoksen tutkimushankkeen loppuraportissa todetaan, että palkankorotuksissa voitaisiin ottaa huomioon myös tuottavuuden kasvun eritahtisuus.

Palkankorotuksissa olisi asteittain lisättävä paikallisesti määräytyvien erien osuutta. Korotusten mitoituksessa olisi otettava huomioon myös tuottavuuden kasvun eritahtisuus ja työllisyystavoitteet. Samalla olisi täsmennettävä, mikä on palkka-, vero- ja sosiaalipolitiikan rooli toimeentuloerojen tasoittajana, ja vähennettävä suhteellisten palkkojen säätelyä sopimusteitse, kuten nyt on tehty muun muassa matalapalkkaerillä.

Nämä ehdotukset sisältyvät Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen ja Palkansaajien tutkimuslaitoksen yhteisen tutkimushankkeen loppuraporttiin.

Paikallinen korotus voisi määräytyä esimerkiksi tulospalkkauseränä, paikallisesti sovittuna, järjestelyvaran käyttönä tai palkkaliukumana. Kustannusten tulisi pysyä ammatti- ja työnantajaliittojen sopimassa haarukassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme