Mainos
Mainos

Tutkimuslaitos: Matkapuhelinmarkkinat tänä vuonna 1,8 %:n kasvussa

Maailman matkapuhelinmarkkinat kasvavat tänä vuonna noin 1,8 prosenttia ja kaupaksi menee yhteensä 391 miljoonaa puhelinta, amerikkalainen IT-alan konsultti- ja tutkimuslaitos IDC arvioi tuoreessa raportissaan.

Nokia on aiemmin arvioinut, että maailmassa myydään tänä vuonna noin 400 miljoonaa puhelinta. Motorolan arvio on ollut 390 miljoonaa. Viime vuonna matkapuhelinten myynti oli neljän prosentin laskussa.

Jatkossa IDC povaa myynnin lähtevän uudestaan vauhtiin siten, että vuonna 2006 kännyköitä myytäisiin jo 606 miljoonaa kappaletta ja vuotuinen kasvuprosentti olisi 9,5:n paikkeilla. Myyntiä pitävät yllä sekä uusiin malleihin vaihtavat vanhat asiakkaat että erityisesti Intiassa ja Kiinassa avautuvat uudet markkinat.

IDC arvioi, että Internet-yhteyksillä varustettujen uusien mallien myynti ylittää perinteisten puhelinten myynnin vuonna 2005.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme