Mainos
Mainos

TVO hakee uutta 20 vuoden käyttölupaa Olkiluoto 1- ja 2 -ydinvoimaloille

Teollisuuden Voima (TVO) hakee käyttölupaa Olkiluoto 1- ja 2 -ydinvoimaloille vuosille 2019-2038. Laitosten nykyinen, vuonna 1998 myönnetty käyttölupa on voimassa ensi vuoden loppuun saakka.

Lisäksi TVO pyytää lupaa käyttää Olkiluodolla jo toiminnassa olevia käytetyn ydinpolttoaineen ja muun ydinjätteen välivarastoja laitosten toiminnassa syntyvien ydinjätteiden välivarastointiin.

Lupapäätöksen valmistelemiseksi työ- ja elinkeinoministeriö pyytää lausunnot useilta ministeriöiltä sekä muilta viranomaisilta ja yhteisöiltä. Säteilyturvakeskuksen lausunnolla ja turvallisuusarviolla on päätöksen valmistelussa keskeinen merkitys.

Lausuntokierros alkaa helmikuun alussa, ja lausuntoja ja mielipiteitä pyydetään 15. toukokuuta mennessä. Käyttölupapäätös on tarkoitus esitellä valtioneuvostossa alkuvuonna 2018.  
Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot