Mainos
Mainos

Työeläkeyhtiö Varman sijoitustuotot laskivat viime vuonna

Työeläkeyhtiö Varman sijoitukset tuottivat viime vuonna 4,2 prosenttia, ja niiden arvo nousi 41,3 miljardiin euroon. Edellisvuonna tuotto oli 7,1 prosenttia.

Varatoimitusjohtaja Reima Rytsölän mukaan sijoitustulos kehittyi alkuvuonna hyvin, mutta loppuvuosi oli myrskyisämpi. Osakesijoitukset tuottivat heilahtelusta huolimatta 8,8 prosenttia, mutta korkosijoitusten tuotto painui lievästi pakkaselle.

Varma ennakoi, että epävarmuus taloudessa jatkuu tänä vuonna. Markkinoilla on odotettavissa jyrkkiä liikkeitä, kun suuret keskuspankit toimivat eri tahtiin. Yhdysvalloissa keskuspankki alkaa normalisoida rahapolitiikkaa, kun taas Euroopan keskuspankki jatkaa euroaluetta elvyttävää politiikkaa.

Varma maksoi eläkkeitä 5,2 miljardia euroa 337 100 eläkkeensaajalle. Varman sijoitustuottojen laskusta uutisoitiin myös lokakuussa 2015.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot