Mainos
Mainos

Työllistämiseen annettaisiin viidennes vähemmän

Valtiovarainministeriö aikoo leikata työllistämisen ja yrittäjyyden määrärahoja. Myös työ- ja elinkeinotoimistojen toimintakuluja tahdotaan pienentää.

Työllistämis- ja koulutusrahoja supistetaan ensi vuonna viidenneksellä eli yli 100 miljoonalla eurolla, jos budjettiesitys toteutuu. Samaan aikaan hallituksen tavoitteena on nostaa Suomen työllisyysastetta.

Nuorisotyöttömyyteen aiotaan puuttua esimerkiksi lisäämällä nuorille suunnattua työvoimapoliittista koulutusta. Myös maahanmuuttajien kotouttamiseen ja työllistämiseen luvataan lisää voimavaroja.

Erilaisiin ilmastonmuutoksen torjuntaan tarkoitettuihin energiatukiin annettaisiin lähes 100 miljoonaa euroa lisää rahaa. Valtiovarainministeriö lisäisi tuntuvasti muun muassa uusiutuvan energian tuotantotukea. Ministeriön mukaan taloudellista kehitystä on käännettävä ympäristöystävällisempään suuntaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme