Mainos
Mainos

Työllisyys lähtee vauhdikkaaseen kasvuun ensi vuonna

Työllisyys ei ole kasvanut samassa suhteessa kuin talous, todetaan Työ- ja elinkeinoministeriön työllisyyskatsauksessa. Ensi vuonna työllisyyden ennustetaan kuitenkin kasvavan vauhdikkaammin kuin tänä vuonna.

Uuden työmarkkinaennusteen mukaan työllisyys kasvaa tänä vuonna noin 15 000 hengellä. Viime vuonna kasvu oli 11 000. Ensi vuonna työllisyyden ennustetaan kasvavan noin 25 000 hengellä.

Työllisyysasteen ennakoidaan nousevan vielä tänä vuonna 69,3 prosenttiin. Ensi vuonna se on ennusteen mukaan 70,2 prosenttia.

– Piristynyt talouskasvu vahvistaa työllisyyden kasvua. Lisäksi työllisyysastetta nostavat työikäisen väestön pieneneminen sekä toisaalta aktivoituminen työmarkkinoilla, sanoo neuvotteleva virkamies Johanna Alatalo.

Työllisyys kohenee etenkin teollisuudessa ja rakennusalalla. Palveluissa työllisyyden kasvu on melko vaimeaa, mutta vaihtelu on suurta eri palvelujen välillä.

Työllisyyskatsauksen mukaan tämän vuoden työttömyysasteeksi jää 8,6 prosenttia. Ensi vuonna työttömyyden ennustetaan laskevan 7,9 prosenttiin.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot