Mainos
Mainos

Työmarkkinajärjestöjen johdossa miesvalta

Etenkin työnantajapuolella naisten osuus johtajistossa on pieni. Työnantajaliittojen hallituksissa istuvista vain 11 prosenttia on naisia.

Työmarkkinajärjestöissä valtaa käyttävät yhä pääasiassa miehet, ilmenee Taloussanomien selvityksestä. SAK:n liittojen hallitusjäsenistä naisia on neljännes. Sen sijaan työnantajapuolen hallituksissa naisten osuus on vain 11 prosenttia.

Palvelualojen työntekijäliittojen hallituksissa naisten osuus on 30 prosenttia, kun työnantajaleirissä vastaava luku on 22 prosenttia. Teollisuusalan työntekijäliittojen hallituksissa naisjäsenten osuus 18 prosenttia, mutta työnantajaliittojen hallituksissa se on vain kuusi prosenttia.

Työnantajapuolelta selvityksessä ovat olleet mukana liitot, jotka ovat kuuluneet Teollisuuden ja Työnantajain Keskusliittoon tai Palvelutyöantajiin. Ne ovat sittemmin yhdistyneet Elinkeinoelämän keskusliitoksi. SAK:sta liittoja oli mukana 23, TT:stä 24 ja Palvelutyönantajista 14. Kummaltakin puolelta puuttui muutaman liiton tiedot.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme