Mainos
Mainos

Työmarkkinakeskustelut jatkuvat - ilmapiiri parempi kuin vuosiin

Työmarkkinajohtajat jatkavat neuvotteluja Elinkeinoelämän keskusliitossa Helsingin Etelärannassa. Neuvottelulistalla ovat muun muassa työelämän laadulliset kysymykset.

Paineet työmarkkinoilla ovat lisääntyneet, sillä metalli- ja teknologiateollisuuden sopimukset päättyvät huomenna.

Työmarkkinakeskusjärjestöjen johtajat ovat olleet pessimistisiä sen suhteen, että keskitetty palkkaraamisopimus saataisiin pian aikaan. Nyt työmarkkinasopimusneuvotteluissa eletään EK:n puheenjohtajan mukaan ratkaisun hetkiä.

– Meillä on itse asiassa parhaillaan neuvotteluryhmät koolla, eli näitä asioita pyritään viemään eteenpäin ja löytämään ratkaisuja. Nyt ollaan aivan ratkaisun kynnyksellä. Nähtäväksi jää, syntyykö tästä jotain tänään tai huomenna, sanoo EK:n toimitusjohtaja Mikko Pukkinen.

SAK:n puheenjohtaja puolestaan toteaa, että neuvotteluilmapiiri on ollut parempi kuin vuosiin.

– Täytyy sanoa, että neuvotteluilmapiiri ja tahtotila ovat oikeita. Moneen vuoteen ei olla päästy tällaiseen tilanteeseen. Tässä yritetään saada ratkaisua aikaiseksi, vakuuttaa SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme