Mainos
Mainos

Työmarkkinatuki nousee 15 000:lla suomalaisella

Työmarkkinatuen määrään vaikuttavia tulorajoja nostetaan lähes neljänneksellä. Tämä merkitsee, että noin 15 000 ihmisen työmarkkinatuki nousee. Taustalla on suomalaisten ansiotason yleinen nousu.

Työmarkkinatuki on tarveharkintainen etuus. Sen määrään vaikuttavat sekä työnhakijan omat tulot kokonaisuudessaan että puolison tulot. Työnhakijan puoliso voi vastedes ansaita 1 704 euroa kuussa ilman, että hänen tulonsa vaikuttavat työmarkkinatuen määrään.

Nykyisin puolison tulot vähentävät työmarkkinatukea, jos ne ovat enemmän kuin 1 384 euroa kuussa. Jos perheessä on lapsia, tulorajaa korotetaan 130 eurolla jokaista alle 18-vuotiasta lasta kohden. Nykyisin lapsi nostaa tulorajaa 106 eurolla.

Esimerkiksi lapsettomalla työnhakijalla, jonka puolison tulot ovat 1 800 euroa kuukaudessa, työmarkkinatuki nousee 343 eurosta 503:een kuukaudessa.

Valtioneuvoston torstainen asetus tulee voimaan joulukuun puolivälissä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme