Mainos
Mainos

Työnantajat eivät innostu lomapankista

Elinkeinoelämän keskusliitto ei kannata STTK:n ehdottamaa vuosilomapankkia.

STTK:n mukaan pankki parantaisi pätkätyöntekijöiden oikeuksia. Työnantaja voisi tallettaa vuosilomapankkiin työntekijän pyynnöstä lomakorvaukset työsuhteen päättyessä.

Elinkeinoelämän keskusliitossa puolestaan pankin perustamisessa nähdään suuria ongelmia.

- Rakennusalallahan oli sellainen käytäntö joka lakkautettiin hiukan toistakymmentä vuotta sitten ja syynä tähän lakkauttamiseen oli, että tähän järjestelmään liittyi niin paljon merkittäviä hallinnollisia ongelmia, että se ei enää loppujen lopuksi pysynyt kasassa, kertoo Elinkeinoelämän keskusliiton asiantuntija Mikko Nyyssölä MTV.n uutisille

Elinkeinoelämän keskusliitto muistuttaa, että nykyinen vuosilomalaki uudistettiin vain muutamia vuosia sitten parantamaan nimenomaan pätkätyöntekijöiden oikeuksia.

- Tämä nykyinen vuosilomalaki, joka tosiaan lähtee siitä että lomakorvausta kertyy myös lyhyistä työsuhteista, mahdollistaa ainakin sen, että työntekijä voi aiempaa paremmin pitää lomansa .

Työ- ja elinkeinoministeriössä vuosilomapankki saa kannatusta. Työministeri Anni Sinnemäki lupasi eilen, että asiaa ruvetaan tutkimaan kolmikantaisessa työryhmässä.

STTK esitti vuosilomapankki luonnoksensa eilen.

Katso Sari Korpelan juttu

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme