Mainos
Mainos

Työnseisaus pysäytti tuotannon Patrialla

Patria Finavicompin eilen alkanut työnseisaus on tänään jatkunut ja samalla laajentunut. Työnseisauksella protestoidaan Finavicompin irtisanomissuunnitelmia.

Kuoreveteläisen Patria Finavicompin työnseisaus on laajentunut myös emoyhtiön Patria Finavitecin puolelle. Työntekijöiden mukaan kaksipäiväiseen lakkoon osallistuu yhteensä noin 750 työntekijää ja toimihenkilöä.

Vain yhtiöiden ylemmät toimihenkilöt jäivät töihin. Lakkoon liittyneistä noin 450 on tytäryhtiö Finavicompin väkeä. Tehdas valmistaa lentokoneen rungon osia.

Työntekijät palaavat työpaikoilleen ensi maanantaina. Työnseisaus on vastalause Finavicompin eilen ilmoittamille irtisanomisille. Yhtiö irtisanoi tässä vaiheessa 32 työntekijää ja 8 toimihenkilöä. Talven aikana on odotettavissa lisää ilmoituksia työvoiman supistuksista.

Pääluottamusmies Kalevi Puttosen mukaan työntekijät pitävät irtisanomisia laittomina ja aikovat riitauttaa asian. Samaan aikaan kun yhtiö irtisanoo vanhoja työsuhteita, se uusii määräaikaisia työsopimuksia.

Valtion omistama yhtiö ei saa Puttosen mielestä murentaa henkilöstönsä työsuhdeturvaa tällä tavalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme