Mainos
Mainos

Työryhmä: Matkailuala hyötyy Emusta

Kauppa- ja teollisuusministeriön EU-matkailuasiain neuvottelukunnan asettaman työryhmän mukaan matkailuala hyötyisi Suomen mahdolliselta jäsenyydestä Euroopan rahaliitossa Emussa.

Ryhmän odottamia etuja ovat mm. valuutanvaihtokustannusten väheneminen ja Suomen tunnettavuuden lisääntyminen osana yhteisvaluutta-aluetta. Yleisen talouskasvun sanotaan myös lisäävän matkailua yleensä. Lisäksi hintojen helpomman vertailun odotetaan lisäävän kilpailua ja alentavan hintoja. Työryhmä katsoo, että alan yritysten kannattaa pääsääntöisesti siirtyä euron käyttöön vasta siirtymäkauden lopussa eli vuoden 2002 alussa. Nopeampaa aikataulua suositellaan yrityksille, joilla on paljon ulkomaisia asiakkaita ja muita kuin käteisasiakkaita.

Työryhmän mielestä Emuun liittymisestä huolimatta Suomen matkailun markkinointia on tuettava julkisin varoin, koska toisesta Emu-maasta saatu matkailutulo on yhtä hyödyllistä kansantaloudelle kuin nytkin. Tuen hyötyjen mittaamiseen tarvitaan kuitenkin uusia mittareita, koska Emussa vaihtotase ei siihen enää käy.

Jos Ruotsi jäisi Emun ulkopuolelle ja päättäisi käyttää valuuttansa devalvointimahdollisuuksia, suomalaisten matkailualan yritysten olisi parannettava kilpailukykyään kustannuksiin puuttumalla tai keskittämällä markkinointi sellaisiin kohderyhmiin, jotka eivät ratkaise matkaansa hinnan perusteella.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme