Mainos
Mainos

Työryhmä: Suomeen tarvitaan suuri it-pomo ja täysremontti

Antti Tanskasen vetämä kasvutyöryhmä esittää julkisen sektorin tietojärjestelmien jättiremonttia. Tanskasen mukaan saäästöjä syntyisi, jos valtion, kuntien ja terveydenhoidon tietokoneet sopisivat yhteen.

- Työryhmä nostaisi Suomen kasvuun suurella tietojärjestelmäremontilla. Tähän tehtävään pitäisi palkata koko Suomen it-pomo, Tanskanen linjaa.

Työryhmän mukaan tarvittaisiin ehdottomasti henkilö, jonka vastuulla olisi koko julkisen sektorin tietohallintojen kehittäminen. It-remontin lopputuloksen pitäisi olla sellainen, että kaikki julkisen sektorin tietojärjestelmät keskustelevat keskenään.

Työryhmän loppuraportin tänään vastaanottanut pääministeri Mari Kiviniemi patistelee kuntia ja valtiota toimiin. Valtion tietojärjestelmiä on jo yritetty yhdenmukaistaa, mutta Suomen sadoissa kunnissa on monen kirjavia järjestelmiä.

- Kunnat ovat itsehallinnollisia organisaatioita, joten totta kai tämä työ tullaan tekemään hyvässä yhteistyössä kuntien kanssa. Mutta kyllä kaikkien osalta on niin, että hyödyt ovat niin isot ja kustannussäästöt niin suuret, että tässä työssä kuntien ja valtion kannattaa edetä ripeästi, Kiviniemi selventää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme