Mainos
Mainos

Työttömiä tammikuussa vähemmän kuin vuosi sitten

Työttömiä oli tammikuussa 35 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli 215 000.

Miesten työttömyysaste oli edelleen hieman korkeampi kuin naisten. Työttömyysaste aleni 1,4 prosenttiyksikköä vuotta aiemmasta ja oli 8,2 prosenttia.

Sekä työllisten miesten että naisten määrä lisääntyi. Työssä käyvien määrä kasvoi Itä-Suomen, Lounais-Suomen ja Etelä-Suomen alueilla. Työllisyysaste eli työllisten osuus 15-64-vuotiaista oli 66,8 prosenttia. Tämä oli 1,3 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuotta aiemmin.

Myös työ- ja elinkeinoministeriön tilastojen mukaan työttömyys väheni kaikkialla Suomessa. Eniten työttömien työnhakijoiden määrä väheni Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla.

Myös lomautettuina oli viime kuussa vähemmän ihmisiä kuin vuosi sitten. Ministeriön arvion mukaan lomautettuina oli noin 30 000 ihmistä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme