Mainos
Mainos

Työttömyydessä tapahtumassa käänne parempaan

Työ- ja elinkeinoministeriö arvioi, että työttömyydessä on tapahtumassa suhdannekäänne. Selkein merkki suhdannekäänteestä on se, että lomautettujen määrä on laskenut selvästi.

Ministeriön mukaan työttömyyden kasvu on hidastunut selvästi kaikilla talouden päätoimialoilla. Työttömyysaste nousee tänä vuonna noin 9,5 prosenttiin. Ministeriön talous- ja työmarkkinaennusteessa arvioidaan, että ensi vuonna luku ei laske paljon alle 9 prosentin.

Ministeriön ennusteen mukaan työllisyys alkaa nousta noin vuoden päästä, todennäköisesti ensi vuoden jälkipuoliskolla. Tänä vuonna se laskee vielä keskimäärin 50 000:lla. Ensi vuonna työllisyys kasvaa vuositasolla noin 15 000:lla.

Ministeriö povaa, että taantumassa katoaa noin 125 000 työpaikkaa. Tämä on runsas neljännes 1990-luvun alun laman vastaavista luvuista.

Työpaikat saadaan kuitenkin takaisin vasta usean vuoden päästä, koska odotuksissa on vain hidasta talouskasvua lähivuosina.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme