Mainos
Mainos

Työttömyys nousi lähes prosenttiyksiköllä vuodessa

Suomen työttömyysaste on noussut lähes prosenttiyksiköllä vuodessa. Nuorisotyöttömyys puolestaan on yli kaksi prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuosi sitten.

Työttömyysaste oli elokuussa 8,3 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 7,4 prosenttia, kertoo Tilastokeskus. Työttömiä oli elokuussa 220 000, mikä on 26 000 enemmän kuin vuosi sitten.

15-24-vuotiaiden nuorten työttömyysaste oli elokuussa 13,5 prosenttia eli 2,3 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuotta aiemmin. Nuoria oli työttömänä 44 000.

Miesten työttömyysaste oli elokuussa 8,6 ja naisten 7,9 prosenttia.

Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli elokuun lopussa yhteensä 346 700 työtöntä työnhakijaa. Se on 273 00 enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Avoimia työpaikkoja oli TE-toimistoissa tarjolla noin 5000 enemmän kuin vuotta aiemmin.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot