Mainos
Mainos

Työttömyys paheni kausiluonteisesti

Työttömyys paheni kesäkuussa.Työttömiä oli 460 000 eli 18 prosenttia työvoimasta. Työttömiä oli 27 000 enemmän kuin toukokuussa, mutta 16 000 vähemmän kuin viime vuoden kesäkuussa. Työttömyys lisääntyi työministeriön mukaan nuorten tulosta työmarkkinoille koulujen päättymisen jälkeen.

Vaikka nuoria tuli työmarkkinoille runsaasti, oli nuorten työttömien määrä kuitenkin liki 11 000 pienempi kuin vuosi siten. Pitkäaikaistyöttömyyskin on laskussa. Yli vuoden työttömänä olleita oli kesäkuussa 13 400 eli 6500 vähemmän kuin vuosi sitten. Toukokuustakin määrä on laskenut 300:lla.

Talonrakennusalan työttömyys on alentunut ripeimmin eli 11 prosenttia. Viime vuodesta työttömien määrä on alentunut kaikissa muissa ammattiryhmissä paitsi maa- ja metsätaloudessa ja palveluissa. Myös lomautukset ja lyhennetyt työviikot ovat vähentyneet viime vuodesta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme