Mainos

Työttömyys pysyi lähes samana

Helmikuun työttömyysaste pysyi lähes viimevuotisissa lukemissa. Työttömiä oli viime kuussa 242 000 ja työttömyysaste oli 9,4 prosenttia.

Työttömiä oli Tilastokeskuksen mukaan helmikuussa 242 000 eli 6 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömyysaste oli 9,4 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 9,8 prosenttia. Kausivaihtelusta tasoitettu työttömyysaste oli 9,0 prosenttia, kun se tammikuussa oli 9,1.

Naisten työttömyysaste laski ja oli viime kuussa miesten työttömyysastetta pienempi. Naisten työttömyysaste oli 9,1 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 10,4 prosenttia. Miesten työttömyysaste nousi 0,5 prosenttiyksikköä 9,6 prosenttiin.

15 - 24-vuotiaitten nuorten työttömyysaste oli 20,8 prosenttia, kun se vuoden 2001 helmikuussa oli 20,7 prosenttia. Kausivaihtelusta tasoitettu nuorten työttömyysaste oli 20,7 prosenttia.

Työttömyysaste oli matalin Etelä-Suomen läänissä eli 7,5 prosenttia ja korkein Lapin läänissä, jossa työttömiä oli 16,7 prosenttia.

Palkansaajien määrä nousi

Työllisiä oli helmikuussa Tilastokeskuksen mukaan 43 000 henkeä enemmän kuin vuotta aiemmin. Palkansaajien määrä kasvoi, yrittäjien taas pieneni vuotta aikaisempaan verrattuna. Jatkuvaa kokoaikatyötä tekevien palkansaajien määrä kasvoi 46 000:lla. Osa-aikaisia työsuhteita oli 28 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Työvoimatoimistoihin ilmoitettiin helmikuussa 35 000 uutta avointa työpaikkaa eli 4 000 enemmän kuin viime vuoden helmikuussa.

Työllisyysaste eli työllisten osuus 15 - 64-vuotiaista oli helmikuussa 66,6 prosenttia. Se oli tasan prosenttiyksikön korkeampi kuin vuotta aiemmin. Naisten työllisyysaste nousi 2,2 prosenttiyksikköä 65,7 prosenttiin. Miesten työllisyysaste laski hieman ja oli 67,5 prosenttia. Kausivaihtelusta tasoitettu työllisyysaste oli helmikuussa 68,1 prosenttia.

Viime vuoden helmikuuhun verrattuna työllisyys lisääntyi terveyspalveluissa sekä majoitus- ja ravitsemispalveluissa. Työpaikat vähenivät maataloudessa, liike-elämän palveluissa ja liikenteessä. Ne lisääntyivät Etelä- ja Länsi-Suomen lääneissä ja vähenivät Lapin läänissä.

(MTV3)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot