Mainos
Mainos

Työttömyys väheni ja teollisuus kasvoi EU:ssa

Työttömyys on Euroopan unionissa vähentynyt viiden vuoden takaiselle tasolle, ilmenee EU:n tilastokeskuksen Eurostatin tänään julkistamista tiedoista.

Helmikuussa työttömyys unionin alueella oli 10,3 prosenttia eli työtä vailla oli 17,4 miljoonaa kansalaista. Määrä on 600 000 ihmistä vähemmän kuin viime vuoden helmikuussa. Työttömyys oli edellisen kerran yhtä vähäistä EU:ssa maaliskuussa vuonna 1993. Eri maiden työttömyysluvut ovat kuitenkin hyvin erilaisia: työllistynein maa on Luxemburg, jossa työttömänä on ainoastaan 3,4 prosenttia kansalaisista, eniten työttömiä taas on Espanjassa eli 20 prosenttia työtätekevästä väestöstä.

Suomen työttömyysprosentti on unionin toiseksi korkein eli 12,5 prosenttia. Ruotsissa työttömyys oli helmikuussa 9 prosenttia ja Tanskassa vain 5,5 prosenttia. Eurostatin mukaan teollisuustuotanto kasvoi EU-maissa marras-tammikuun vuosineljänneksellä 0,8 prosenttia eli hieman vähemmän kuin edellisen vuosineljänneksen aikana, jolloin kasvu oli 0,9 prosenttia. Eniten teollisuus kasvoi Suomessa eli 3,1 prosenttia ja vähiten Britanniassa eli 0,3 prosenttia.
(STT-RB-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme