Mainos
Mainos

Työttömyysaste ennätyksellinen – nuorisotyöttömyys jyrkässä nousussa

Työttömien osuus suhteessa koko työvoimaan on korkein yli vuosikymmeneen. Tilastokeskuksen viimeisimpien lukujen mukaan 9,6 prosenttia koko 15–74-vuotiaasta työvoimasta on työttömänä.

Yhtä korkea luku on ollut viimeksi vuoden 2000 maaliskuussa.

Myös nuorisotyöttömyys on noussut uuteen korkeimmaksi lähes kahteenkymmeen vuoteen. Tilastokeskuksen mukaan heinäkuussa 24 prosenttia 15–24-vuotiaasta työvoimasta on työttömänä. Viimeksi luku on ollut yhtä korkea vuoden 1997 loppupuolella.

Luvut ovat kuukausivaihteluista korjattuja trendilukuja. Trendi muuttuu yleensä jonkin verran, kun seuraavan kuukauden tiedot tulevat mukaan aikasarjaan. Trendin viimeisimmät luvut voivat muuttua voimakkaastikin. Puolen vuoden takaisten kuukausien trendiarvot muuttuvat enää hyvin vähän.

Juttua täydennetty 26.8.2015 kello 15.21: Lisätty tarkennus siitä, että myös nuorisotyöttömyydessä kyse on prosenttiosuudesta työvoimasta, ei koko ikäluokasta. Myös sitä painotettu, että kyseessä on trendiluku, ei absoluuttinen arvo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme