Mainos
Mainos

14 000 työtöntä enemmän – työttömyysaste kohosi selvästi tammikuussa

Työttömyysaste nousi tammikuussa 9,3 prosenttiin vuoden takaisesta 8,8 prosentista, kertoo Tilastokeskus. Työttöminä oli 245000 henkilöä, mikä on 14000 enemmän kuin vuosi sitten.

Työllisten osuus työvoimasta pysyi kuitenkin liki ennallaan, sillä työvoiman ulkopuolella oli 9000 henkilöä viime vuotta enemmän. Työllisyysaste kohosi 66,8 prosenttiin 66,7 prosentista. Työvoiman ulkopuolelle voivat siirtyä muun muassa opiskelijat ja eläkeläiset.

Piilotyöttömien määrä nousi kuitenkin yli viidenneksellä 177000 henkeen. Piilotyöttömiä ovat henkilöt, jotka eivät syystä tai toisesta hae aktiivisesti töitä.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimus perustuu otantaan ja on kansainvälisesti vertailukelpoinen.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan työ- ja elinkeinotoimistoihin oli ilmoittautunut 368000 työtöntä työnhakijaa. Määrä oli 2,4 prosenttia suurempi kuin vuosi sitten.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot