Mainos
Mainos

Työvoima vähenee Itä-Suomen rakennustyömailla

Suhdannekuoppa vähentää töitä rakennusalalla Itä-Suomessa. Kaikista teollisuudenaloista suhdannenäkymät ovat kaikkein pessimistisimpiä juuri rakennusalalla.

Kuopion talousalueella isojen hankkeiden päättyminen ja kausivaihtelu vähentävät loppuvuonna työntekijöitä jopa kolmanneksella alkuvuoteen verrattuna. Toimitusjohtaja Martti Kankkunen rakennusliike Savoconista laskee, että alueella päättyy vuodenvaihteen tienoilla toistakymmentä lähes 10 miljoonan euron hanketta. Savoconilla on ollut Kuopion työmailla enimmillään 150 rakentajaa, joista vuodenvaihteen jälkeen jää töihin alle 80.

Vapaa työvoima näkyy myös markkinoilla: kun aiemmin urakkakilpailuihin tuli pari, kolme tarjousta, niitä voi nyt tulla kymmenen. Työtilanteen odotetaan kuitenkin paranevan kevään mittaan.

-Hankkeita käynnistyy kyllä keväällä, mutta ne ovat selvästi pienempiä kuin tänä vuonna käynnissä olleet hankkeet, toteaa Kankkunen.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 06.11.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme