Mainos
Mainos

Työvoimapula alkanut haitata rakentamista

Työvoimapulaa selittää se, että rakennusliikkeet ovat saaneet runsaasti uusia tilauksia. Myös kiinteistökauppoja tehdään tänä vuonna viime vuotta enemmän.

Työvoimapula on alkanut haitata rakentamista pääkaupunkiseudulla. Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliiton Raklin julkistaman suhdannekatsauksen mukaan kuluneena talvena oli ensimmäistä kertaa pulaa työntekijöistä myös perinteisesti hiljaisella kaudella.

Työvoimapulaa selittää se, että rakennusliikkeet ovat saaneet runsaasti uusia tilauksia. Rakentamisen kova kasvu näkyy myös ongelmina tuotteiden saatavuudessa.

Pääkaupunkiseudun rakennusmarkkinoille Rakli kuitenkin ennustaa edelleen kasvua. Kasvu jatkuu kovana varsinkin liike- ja toimistorakentamisessa, kun taas uusien asuntojen rakentaminen hiljenee. Asuntojen hintojen nousuvauhdin liitto povaa hidastuvan, mutta hinnat eivät kuitenkaan käänny laskuun.

Myös kiinteistökauppoja tehdään tänä vuonna viime vuotta enemmän ja ulkomaalaisten sijoittajien osuus kasvaa. Alkuvuonna markkinoille ovat jo tulleet ensimmäiset ulkomaalaissijoitukset asuntoihin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme