Mainos
Mainos

Ukrainan kriisi tulee Britannian venäläismiljardööreille kalliiksi

Venäläiset ja ukrainalaiset miljardöörit ovat menettäneet tuntuvia summia Ukrainan kriisin takia, käy ilmi Sunday Times -lehden Britannian rikkaimpien miljardöörien listauksesta.

Britannian rikkain mies oli viime vuonna venäläinen Alisher Usmanov, mutta tänä vuonna hän on saanut luovuttaa ykköspaikkansa intialaissyntyisille Sri ja Gopi Hindujalle. Veljeksillä on omaisuutta noin 12 miljardin punnan eli vajaan 15 miljardin euron arvosta.

Usmanovin omaisuus on kuluneen vuoden aikana huvennut reilut 3,3 miljardia euroa muun muassa ruplan kurssin heikkenemisen ja venäläisosakkeiden kurssilaskun vuoksi.

Usmanovilla on omaisuutta noin 13 miljardin edestä.

Myös Warner Music -levy-yhtiön omistava ukrainalaisamerikkalainen Len Blavatnik ja jalkapallojoukkue Chelsean omistaja Roman Abramovitsh ovat menettäneet tuntuvia summia. Blavatnik on menettänyt vuoden aikana 1,2 miljardia euroa ja Abramovitsh vajaan miljardin.

Blavatnik putosi miljardöörilistalla sijalle neljä ja Abramovitsh sijalle yhdeksän. Viime vuonna Blavatnik oli kakkosena ja Abramovitsh viidentenä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme