Mainos
Mainos

Ulkomaankaupan kasvu hidastui kesäkuussa

Vienti kasvoi viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna kaksi prosenttia, kun se vielä alkuvuonna oli kymmeneksen kasvussa.

Suomen viennin kasvu hidastui kesäkuussa. Tullihallituksen tilastojen mukaan vienti kasvoi viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna kaksi prosenttia, kun se vielä alkuvuonna oli kymmeneksen kasvussa. Myös tuonnin kasvu jäi kesäkuussa hieman alkuvuotta heikommaksi.

Myös tuonnin kasvu jäi kesäkuussa hieman alkuvuotta heikommaksi.

Viennin arvo oli kesäkuussa vajaat 5,4 miljardia euroa. Vientiä kasvattivat etenkin nikkeli, sähkökoneet ja -laitteet sekä puutavara. Paperin ja pahvin, puutuotteiden sekä öljytuotteiden vienti jäi viime vuotta vähäisemmäksi. Tuonnin arvo nousi lähes 5 miljardiin euroon.

Kauppataseen ylijäämä oli kesäkuussa 410 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 597 miljoonaa euroa. Tammi-kesäkuussa ylijäämää oli kertynyt runsaat 3,2 miljardia euroa eli hieman viimevuotista enemmän.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme