Mainos
Mainos

Ulkomaiset omistajat kaikkosivat – Fennovoima harkitsee pienempää ydinvoimalaa

Fennovoima lähtee selvittämään keskisuuren ydinvoimalan rakentamista.

Aiemmin yhtiö on suunnitellut rakentavansa ison reaktorin, mutta nyt se ottaa tarkasteluun pienempitehoisen laitoksen. Fennovoima perustelee keskisuuren laitoksen selvitystä yhtiön omistajarakenteessa tapahtuneilla muutoksilla.

– Fennovoiman omistajat tarvitsevat Fennovoiman tuottamaa sähköä toimintaansa Suomessa ja haluavat varmistaa hankkeen toteutumisen, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Yhtiö tiedotti tänään aloittavansa suorat neuvottelut Toshiban kanssa ydinvoimalan toimittamisesta. Toshiba on ehdottanut Fennovoimalle isoa reaktoria.

Keskisuuren ydinvoimalan voisi Fennovoiman mukaan toimittaa Toshiba, Areva tai Rosatom. Fennovoiman tavoitteena on valita laitostoimittaja tämän vuoden aikana.

Saksalainen energiayhtiö E.ON luopui viime syksynä 34 prosentin osuudestaan Fennovoimassa. Jo sitä ennen S-ryhmä oli luopunut kolmen prosentin osuudestaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme