Mainos

Ulkomaisten matkailijoiden määrä viime vuoden tasolla

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset Suomen majoitusliikkeissä säilyivät syyskuussa ennallaan viime vuoden syyskuuhun verrattuna. Yöpymisten kokonaismäärä ja kotimaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät puoli prosenttia edellisvuodesta. Luvut ovat Tilastokeskuksen majoitustilaston ennakkotietoja.

Yhdysvaltalaisten yöpymiset Suomen majoitusliikkeissä vähenivät odotetusti syyskuussa. Heidän yöpymisvuorokausiaan kirjattiin viidennes viimevuotista vähemmän. Myös japanilaisten ja ranskalaisten yöpymiset vähenivät 10 prosenttia. Sen sijaan saksalaisten yöpymiset lisääntyivät 13 prosenttia ja hollantilaisten yöpymiset 12 prosenttia viime vuoden syyskuuhun verrattuna. Ruotsalaisten yöpymiset säilyivät ennallaan.

Hotellihuoneiden käyttöaste oli syyskuussa 53,1 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 53,5 prosenttia. Huoneiden käyttöaste oli korkein Uudellamaalla (66,4 %). Oulussa hotellihuoneista oli käytössä 70,2 prosenttia ja Kittilässä 69,9 prosenttia. Helsingin hotellien käyttöaste oli 75,1 prosenttia.

Hotellihuoneen toteutunut keskihinta oli syyskuussa 461 markkaa vuorokaudelta, kun se vuotta aiemmin oli 427 markkaa.

Yöpymisten määrä kasvoi tammi-syyskuussa 1,5 prosenttia

Yöpymisten kokonaismäärä Suomen majoitusliikkeissä oli tammi-syyskuussa 12,9 miljoonaa yöpymisvuorokautta. Yöpymisten määrä kasvoi 1,5 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät 4 prosenttia ja kotimaisten matkailijoiden yöpymiset prosentin. Eniten yöpymisten määrä kasvoi Satakunnassa (12,2 %) ja Keski-Pohjanmaalla (11,1 %).

Ruotsalaiset olivat suurin ulkomaisten matkailijoiden ryhmä tammi-syyskuussa. He yöpyivät lähes 500 000 kertaa, mikä oli prosentin edellisvuotista vähemmän. Saksalaiset olivat seuraavana 422 000 yöpymisellä; yöpymisten määrä kasvoi 3 prosenttia. Venäläisten yöpymiset lisääntyivät eniten, 18 prosenttia, ja yöpymisiä kirjattiin 380 000 vuorokautta. Norjalaisten yöpymiset ovat lisääntyneet koko kuluvan vuoden ja tammi-syyskuussa kasvu oli 14 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Tilastokeskuksen majoitustilastoon sisältyvät majoitusliikkeet, joissa on vähintään kymmenen huonetta, mökkiä tai matkailuvaunupaikkaa.

(MTV3)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot