Mainos
Mainos

Ulosottaja alkoi jäädyttää Saabin varoja

Ruotsin ulosottoviranomainen on alkanut jäädyttää Saabin varoja velkojien pyynnöstä. Kruununvouti yrittää hankkia viisi miljoonaa kruunua eli reilut 500 000 euroa Saabin alihankkijoille. SEB-pankki on jo suostunut jäädyttämään Saabin omaisuutta.

Ulosottovirkailija Hans Rybergin mukaan kruununvouti voi nyt ottaa haltuun kaiken Saabin pankkitileillä olevan käteisen rahan. Yhtiön johto ei kommentoinut ulosottoa, mutta ilmoitti ponnistelevansa kovasti lisärahoituksen saamiseksi.

Palkkojen maksusta seuraava haaste

Rahapulasta kärsivän Saabin seuraava koettelemus on luvassa tämän kuun lopussa, kun sen pitäisi maksaa palkat yli 3600 työntekijälleen. Autonvalmistajalla on toistuvasti ollut ongelmia maksaa palkat ajallaan, vaikka yhtiön Trollhättanin tehtaan työntekijöiden kärsivällisyys alkaa olla lopussa.

Rahapulasta kärsivän autonvalmistajan emoyhtiön Swedish Automobilen osakkeet olivat iltapäivällä kello neljän jälkeen lähes 15 prosentin laskussa Amsterdamin pörssissä.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme