Mainos
Mainos

Unileverin Raisio-kanne hylättiin

Hollantilainen Haagin alioikeus on kumonnut elintarvikejätti Unileverin Raision Benecol-tavaramerkistä nostaman kanteen. Päätös tietää sitä, että Raisio voi vapaasti käyttää kolesterolia alentavasta margariinistaan Benecol-nimeä myös Hollannin markkinoilla.

Unilever väitti kanteessa Benecol-nimen loukkaavan Unileverin Becel-tuotemerkkiä ja nimien olevan niin samankaltaisia, että kuluttajat voivat sekoittaa tuotteet keskenään.

Raision mielestä kanne oli jo alun alkaen aiheeton, sillä Benecol-tuotemerkki on rekisteröity jo aiemmin koko EU:n alueella, eikä sitä vastaan rekisteröintivaiheessa esitetty mitään valituksia. Lisäksi Beceliä ja Benecolia on kolmen vuoden ajan myyty rinnakkain Suomen markkinoilla.

Raision aikomuksena on aloittaa Benecolin markkinointi Hollannissa ja Belgiassa sekä Yhdysvalloissa vielä kevään kuluessa. Ison-Britannian markkinoille Benecol-tuotteet tulivat maaliskuun lopussa.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme