Mainos
Mainos

Unkari suomalaisyritysten suosikki Keski-Euroopassa

Unkarin suosiota selittää matkapuhelinteollisuuden sijoittuminen maahan Nokian johdolla.

Unkari on suomalaisyritysten suosikki itäisessä Keski-Euroopassa. Muihin uusiin EU-jäsenmaihin Suomesta ei juuri ole suoria sijoituksia virrannut, selviää Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan tutkimuksesta.

Viime vuoden lopussa suorien suomalaissijoitusten kanta oli Unkarissa yli miljardi euroa. Tsekissä summa oli 40 miljoonaa, Slovakiassa 15 miljoonaa ja Sloveniassa vielä vähemmän.

Unkarin suosiota selittää matkapuhelinteollisuuden sijoittuminen maahan Nokian johdolla. Viennin arvolla mitaten Unkari onkin noussut lähes yhtä suureksi kännyköiden viejäksi kuin Suomi.

Suomalaisyritykset kehuvat Unkarin logistisesti hyvää sijaintia ja koulutetun työvoiman saatavuutta. Koko itäisessä Keski-Euroopassa yritysten tärkein investointimotiivi on kasvavat markkinat.

Tutkimuksessa haastateltiin alkusyksystä 42:ta alueella toimivaa suomalaisyritystä. Tutkimuksen tilasi ja rahoitti kauppa- ja teollisuusministeriö.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme