Mainos
Mainos

UPM ja Lassila&Tikanoja: Jätteistä biopolttoainetta

Suunnitellussa konseptissa etanolia ja energiaa valmistetaan kaupan ja teollisuuden jätteinä saatavasta paperista, kartongista, puusta ja muovista.

Metsäyhtiö UPM ja Lassila&Tikanoja kehittävät menetelmää, jolla kaupan ja teollisuuden jätteistä jalostetaan liikenteen biopolttoainetta. Yhteistyökumppanina on VTT, jonka Rajamäen laitoksella aloitetaan laajat kokeet hankkeesta.

Tavoitteena on, että kaupallisen mittakaavan laitoksen rakentamisesta voitaisiin tehdä päätös vuoden loppuun mennessä, yhtiöt kertovat.

Uudessa konseptissa etanolia ja energiaa valmistetaan kaupan ja teollisuuden jätteinä saatavasta paperista, kartongista, puusta ja muovista. Raaka-aineeksi kelpaa myös paperiteollisuuden siistausliete, jota syntyy kierrätyskuitua käyttävillä tehtailla, kun keräyspaperista poistetaan painomuste.

Jätteitä hyödyntävä biopolttoainelaitos voisi suunnitelman mukaan toimia osana jätteidenkäsittely-yksikköä tai paperitehdasta. Yhtiöiden mukaan menetelmä olisi kustannustehokas eikä vaarantaisi metsäteollisuuden raaka-ainehuoltoa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme