Mainos
Mainos

UPM-Kymmene ei kilpaile Championista

UPM-Kymmene ei toistaiseksi lähde kilpailemaan amerikkalaisen Championin ostosta. UPM:ssä odotetaan nyt lähinnä, mitä Champion tekee. Championin hallitus tehnee päätöksen, hyväksyykö se yhdysvaltalaisen International Paperin paremman ostotarjouksen. Sen jälkeen taas UPM:n on parannettava tarjousta tai vetäydyttävä pelistä.

UPM-Kymmene aikoo jatkaa Yhdysvaltain valloitustaan, vaikka Champion-fuusio kariutuisi. Jos fuusioaikeet kaatuvat, UPM:lle on luvassa yli miljardin markan korvaus sopimusrikkomuksesta.

UPM-Kymmenen tulos kasvoi

Metsäjätti UPM-Kymmenen tammi-maaliskuun tulos yli 2,5-kertaistui vuoden takaisesta. Rahoituserien jälkeistä tulosta kertyi nyt 675 miljoonaa euroa eli runsaat 4 miljardia markkaa, kun edellisvuoden vastaavan ajan tulos oli 241 miljoonaa euroa (1,4 mrd mk).UPM:n liikevaihto kasvoi 2,2 miljardiin euroon eli noin 13,1 miljardiin markkaan, kun se vuotta aiemmin oli 1,9 miljardia euroa (11,3 mrd mk). UPM:n tulosta kohensi nyt alkuvuonna pääosin Nokian osakkeiden myynnistä kertynyt 344 miljoonan euron myyntivoitto. Vuoden takaisessa tuloksessa myyntivoittoja oli mukana 69 miljoonaa markkaa.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme