Mainos
Mainos

UPM-Kymmenen ja Championin yhdistyminen epävarmaa

UPM-Kymmenen ja amerikkalaisen Champion Internationalin yhdistyminen on mutkistunut. Maailman suurin paperinvalmistaja International Paper on tehnyt selvästi UPM:ää kalliimman tarjouksen Championista. UPM joutunee tarkistamaan helmikuista tarjoustaan, muuten vaarassa on yhtiön koko Amerikan valloitus.

UPM-Kymmene lähetti aamulla pörssitiedotteen, jossa se kertoi Championin vastaanottaneen ostotarjouksen amerikkalaiselta International Paperilta. UPM-Kymmeneltä on kerrottu tilanteen olevan nyt harkinnassa, mutta muuten asiaa ei ole haluttu kommentoida.

International maksaisi Championista ilman velkoja yli 38 miljardia Suomen markkaa. Kaksi kolmannesta suoritettaisiin käteisellä. UPM:n tarjous taas on puhdas osakevaihtokauppa. Tämä tarkoittaa sitä, että hinta on pudonnut UPM:n osakekurssin mukaan, mikä on selvästi hiertänyt Championin omistajia. Nyt hinta on vajaat 33 miljardia markkaa. Alkuperäistä hintaa pidettiin yleisesti kalliina.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme