Mainos
Mainos

UPM-Kymmenen ja metsänomistajien neuvottelut umpikujassa

Neuvottelujen päättyminen saattaa lopettaa koko neuvottelujärjestelmän. Kilpailuvirasto päättää huhtikuussa, jatkaako se poikkeuslupaa, joilla neuvotteluja on käyty.

Metsäyhtiöiden ja metsänomistajien näkemykset puun hinnasta ovat koko talven olleet kaukana toisistaan.

UPM-Kymmene ja metsänomistajat löivät hanskat tiskiin tänään, koska yhteistä hintanäkemystä ei löydetty. Enson neuvotteluryhmä tapaa vielä huomenna, mutta UPM:n tämänpäiväinen ratkaisu ennakoi neuvottelujen päättymistä myös Enson ja metsänomistajien kesken.

Metsäyhtiöt vaativat hinnat laskua, koska metsäteollisuuden markkinanäkymät ovat heikentyneet. UPM:n 6 prosentin hinnanlasku-vaatimusta metsänomistajat pitivät liian suurena. Hintataso olisi haluttu pitää nykyisellään.

Kilpailuvirasto ei edellytä sopimuspakkoa poikkeusluvan jatkamiseksi. Voidaan tosin kysyä, mitä mieltä on poikkeusluvan turvin ylläpitää järjestelmää, jonka puitteissa ei synny tuloksia.
(MTV3)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme