Mainos
Mainos

UPM-Kymmenen kannattavuus heikko

UPM-Kymmenen tulos laski alkuvuonna 109 miljoonasta eurosta 63 miljoonaan euroon. Yhtiön kannattavuus oli odotetusti heikko.

UPM-Kymmenen tulos osaketta kohti oli ensimmäisellä neljänneksellä 0,09 euroa, kun se viime vuonna oli 0,15 euroa. Liikevoitto ennen veroja oli 63 miljoonaa euroa. Laskua viime vuodesta tuli 46 miljoonaa euroa.

- Toimitukset kasvoivat kaikissa paperilajeissa, mutta yhtiön kannattavuus oli odotetusti heikko. Tärkein syy tähän oli edelleen jatkuva epätyydyttävä hintataso paperimarkkinoilla, kommentoi toimitusjohtaja Jussi Pesonen.

Yhtiö arvioi paperin toimitusten pysyvän samalla, hyvällä tasolla kuin vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Euroopassa paperien hintojen ei odoteta muuttuvan oleellisesti. Pohjois-Amerikassa hintojen odotetaan nousevan vähitellen.

Jalosteiden markkinoiden UPM-Kymmene ennakoi jatkuvan myönteisesti, mutta puutuotteissa, erityisesti sahatavarassa, yhtiö arvioi ylitarjonnan jatkuvan.

(MTV3-Kauppalehti)

(Talousuutiset 27.04.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme