Mainos
Mainos

UPM-Kymmenen MACtac-kauppa hylätty Yhdysvalloissa

Amerikkalainen tuomioistuin pysäytti UPM-Kymmenen aikeet ostaa Bemis Companylta tarraliiketoiminnan.UPM-Kymmene ei aio valittaa päätöksestä.

UPM-Kymmene

Amerikkalainen tuomioistuin on hylännyt UPM-Kymmenen MACtac-kaupan. Yrityskaupassa UPM-Kymmenen tarkoitus oli ostaa yhdysvaltalaiselta Bemis Companylta sen tarraliiketoiminta 420 miljoonalla US-dollarilla. Päätös merkitsee, että UPM-Kymmene purkaa Bemis Companyn kanssa solmitun sopimuksen.

UPM-Kymmene ei aio valittaa päätöksestä. - Olemme tietenkin yllättyneitä ja pettyneitä päätöksestä. Valitusprosessin kestoa ja kustannuksia on vaikea ennakoida, eikä liiketoiminta voi sen aikana kehittyä normaalisti, sanoo Raflatacin toimitusjohtaja Pentti Kallio.

UPM-Kymmene on kirjannut 41 miljoonaa euroa MACtac-yrityskaupan kuluja vuoden 2003 ensimmäiselle puoliskolle. Jäljelläolevat kulut kirjataan vuoden kolmannelle neljännekselle.

Yhdysvaltain oikeusministeriön kilpailuvirasto ilmoitti huhtikuussa nostaneensa siviilikanteen yrityskaupan estämiseksi. Euroopan unionin komissio ja Kanadan kilpailuviranomaiset olivat hyväksyneet yrityskaupan, josta kaupan osapuolet sopivat viime vuoden elokuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme