Mainos
Mainos

UPM-Kymmenen tulos notkahti tuntuvasti

UPM-Kymmenen tulos rahoituserien jälkeen laski viime vuonna merkittävästi.
Vuoden 2002 voitto ennen satunnaiseriä oli 835 miljoonaa euroa, kun vuoden 2001 vastaava tulos oli 1113 miljoonaa euroa.

Osakekohtainen tulos oli 2,25 euroa ilman kertaluonteisia eriä. Yhtiön voitto oli loka-joulukuussa ennen satunnaisia eriä 148 miljoonaa euroa.

Vuoden 2002 liikevaihto oli 10 475 miljoonaa euroa eli 6 % suurempi kuin edellisen vuoden liikevaihto. Kasvu johtui yritysostoista.

UPM-Kymmene luonnehtii viime vuotta vaikeaksi. - Paperimarkkinoita leimasivat ylitarjonta, tuotannonrajoitukset ja hintapaineet. Talouskasvun vaimeus ja mainonnan heikko kehitys johtivat siihen, että painopaperien kysyntä pysyi kutakuinkin edellisen vuoden tasolla tai laski edelleen, kerrottiin yhtiön tilinpäätösraportissa.

UPM-Kymmenen maksaa viime vuodelta 1,50 euron suuruista osingon osaketta kohden.

Myös näkymät metsäteollisuusyhtiö kuvailee vaimeiksi. Yhtiön kannattavuuden ennakoidaankin olevan tänä vuonna heikompi kuin vuonna 2002.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme