Mainos
Mainos

UPM:n ennätysvuosi kantoi loppuun asti

Metsäyhtiö UPM:n vertailukelpoinen liikevoitto kohosi loka-joulukuussa 283 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 247 miljoonasta eurosta. Sen sijaan liikevaihto supistui 2,48 miljardiin euroon vuotta aiemmasta 2,57 miljardista eurosta. 

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen kuvailee yhtiön koko viime vuotta taloudellisesti ennätykselliseksi. 

– Kasvuhankkeet etenivät hyvin syksyn aikana. Kaikki ensimmäisen aallon kasvuinvestoinnit vaikuttavat jo myönteisesti tulokseen, Pesonen sanoo yhtiön tiedotteessa. 

Yhtiön koko viime vuoden vertailukelpoinen liikevoitto nousi toissavuodesta 25 prosenttia noin 1,14 miljardiin euroon. 

UPM:n hallitus ehdottaa yhtiön jakavan osinkona 95 senttiä osakkeelta. Vuotta aiemmin yhtiö jakoi 75 sentin osingon. 

UPM odottaa, että sen kannattavuus pysyy hyvällä tasolla tänä vuonna. Yhtiö ennakoi kysynnän kasvavan useimmissa liiketoiminnoissaan. Sellun hinnat ja vesivoimatilanne ovat heikompia kuin viime vuoden alussa. 

– Kilpailuasemamme ja markkinakysyntä mahdollistavat kasvuliiketoimintojemme kasvattamisen ja pitkän aikavälin tulosten parantamisen edelleen, Pesonen sanoo.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot