Mainos
Mainos

UPM:n Kanadan-tehdas lakkoon

UPM:n Miramichin paperitehtaalla on neuvoteltu tuloksetta kesästä saakka uudesta työehtosopimuksesta.

Metsäyhtiö UPM:n Miramichin paperitehtaalla Kanadassa alkaa lakko ensi yönä Suomen aikaa. Yhtiö ja työntekijät ovat neuvotelleet kesästä saakka uudesta työehtosopimuksesta, mutta sopimukseen ei ole päästy. Tehdaskokonaisuudessa työskentelee noin 1200 työntekijää, joista 700 kuuluu ammattiliittoon. Kaksi paperikonetta on ajettu alas lakon vuoksi.

UPM:stä ei kerrota, millaisia taloudellisia menetyksiä lakko aiheuttaa. Tätä perustellaan sillä, että yksittäisten tehtaiden tuloista ei anneta muutoinkaan tietoja. Kun Suomessa oli metsäteollisuuden lakko vuonna 2000, UPM:n menetykset viikon lakosta olivat 60 miljoonaa euroa. Summassa olivat mukana yhtiön kaikki Suomen tehtaat eli kokoluokka oli aivan toista.

Miramichin tehtaan työntekijät äänestivät lakosta viikko sitten ja antoivat liitolleen valtuudet lakkoon. Lakkoon valmistautuminen nopeutti myös lopullisesti suljettavan Miramichin sellutehtaan alasajoa. Alun perin se piti sulkea tammikuun lopussa. Se kuuluu osana tehtaan kannattavuuden kohentamiseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme