Mainos
Mainos

UPM:n toimitusjohtaja MTV:n Uutisextrassa: Paikalliseen sopimiseen palattava

Metsäyhtiö UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen sanoo, että paikalliseen sopimiseen on syytä palata, kun Paperiliitto ja Metsäteollisuus avaavat ensi vuonna liittokierroksen.

Pitkään ja hartaasti väännettyyn kilpailukykysopimukseen metsäyhtiöt menivät lopulta vastahakoisesti mukaan.

– Se ratkaisu oli hyvin minimalistinen, mitä tuli joustoihin ja tapaan tehdä töitä, Pesonen sanoo MTV:n Uutisextrassa.

– Me olemme tehneet UPM:ssä kymmenen vuoden aikana kymmenen samanlaista tuottavuusloikkaa kuin Kiky-ratkaisu, hän vertaa.

Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala on ilmoittanut, että nollalinja ei enää jatkossa riitä työntekijöille.

– Kannattavuus määrittelee, onko palkankorotusvaraa. Aika usein Suomessa halutaan vähän omia, että näiden kansainvälisten yhtiöiden kannattavuus on suomalaista kannattavuutta. Meillä on tuotelinjoja, joissa kannattavuus on kunnossa ja tuotelinjoja, joissa se ei ole kunnossa, Pesonen vastaa.

Viime kesänä Metsäteollisuus ilmoitti jättävänsä Elinkeinoelämän Keskusliiton.

– Isot etujärjestöt ovat hankalia viemään asioita niin ripeässä rytmissä eteenpäin kuin nykymaailma vaatii, Pesonen perustelee irtaantumista EK:sta.

Metsäteollisuus tiivistää ensi vuoden alusta lähtien yhteistyötään Keskuskauppakamarin kanssa. Pesonen toimii ensi vuonna myös Keskuskauppakamarin puheenjohtajana.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme